Körkortsbyte

Jaha då var det dags att inse hur snabbt ett decennium ilat förbi, dags att förnya körkortet.
Tittade mig i spegeln och sen jämförde jag med mitt nuvarande körkort, och då insåg jag varför ett svenskt körkort har en bäst före tid på 10 år. 
Att tiden rusat förbi må vara en sak, men varför har jag varit så känslig för fartvinden.
Jag har kanske varit med om nån typ av olycka, inte för att jag kommer ihåg det men det syns på deformationszonerna.

Att komma sig ut

När frukosten var avklarad så regnade det och jag hade inget jag var tvungen att göra ute. Det kändes skönt att veta att jag kunde sitta inne med gott samvete och invänta bättre tider. Nu har det blivit bättre tider, solen skiner och det är hyfsat varmt ute, så jag tänkte gå ut en sväng. Men varför då? Har jag inte varit ute på hela dagen vad skall jag ut och göra nu, det är väl bättre att jag väntar tills imorgon så kanske det har hänt lite mer. (telefonen ringer.... paus)
Det var SIFO som ville diskutera boendefrågor, tog ca 17,5 minuter.
Nej nu måste jag äta och sen ska jag kanske vinna på lotto så det blir först imorgon som jag får tid över att inhalera friskt höstsyre.
Värst vad lite tid man får över som arbetslös eller är det felprioritering?

Politiker är bakom flötet!

Efter att ha läst ett inlägg på en mycket bra blogg http://lxo.blogg.se/ (Reinfeldt skjuter stolpe ut) så kan jag ju inte hålla mig ifrån att ta mig en opartisk titt på våra politiker. Redan ett drygt år innan varje val påbörjas slaget om oss väljare, ett slags fiske. Valfiske??? Trodde bara att det var Norge som höll på med det. Nej röstfiske heter det ju. Vi tvingas lyssna på tal som innehåller vallöften så fagra att vilken tvättmedelsreklam som helst skulle blekna. I detta skede näms inget om hur dessa löften skall brytas, det är en fråga inom partiet när man börjat väl styra. Eller som det heter i verkliga livet, ett LPP problem (Löses På Plats) 
Det pratas en del om klyftan mellan väljare och politiker, men vi är ju trots allt inte på samma nivå , det är ju den politiska makteliten som med metspö i hand sitter på bryggan och fiskar röster. Och det är vi som simmar nedaför och ska nappa. Trots att en del av oss väljare hugger på fel bete så är det ändå inte vi som är bakom flötet.

Vadslagning!

Plötsligt kära vänner så är det bara tre dagar kvar på denna månad!
Vad fort det gick, och jag som i det tysta slagit vad om att jag skulle ha ett jobb innan den första oktober.
Smart och ekonomiskt beräknande som jag är ibland så slog jag vad med mig själv, vilket betyder att storkovan som jag snart ska håva in går till, i mina ögon sett, välgörande ändamål.
Trots detta ekonomiska uppsving så känner jag mig inte nöjd, känner mig lite som Bosse Ringholm.
Jag gör mot mig själv som han gör mot oss skattebetalare, ger med den ena handen och tar med den andra. Jag utövar maktmissbruk mot mig själv...

Det här var ju lättförtjänta pengar, jag undrar vad det är för odds på att jag fått jobb innan första november?

Lönen, en händelse i slutet av månaden

Jaha, då var det den 26 september. För många är lönen redan slut. Jag har sett människor som rört sig med en sådan hastighet mellan olika affärer att man hade behövt en höghastighetskamera för att dokumentera deras shoppingrunda. Själv så har man ju inte ännu uppfyllt karvet från A-kassan så det finns inte tillgång till varken lön eller bidrag, så när det gäller min framfart denna helg så var det inga som helst problem att dokumentera det med en stillbildskamera i svartvitt.
Får jag tag på ett jobb nu snart så kommer ni nog att se mig julhandla i en sådan hastighet att det kan finnas en plats för mig i friidrottslanslaget kommande säsong. 3000 meter Åhlens i kuperad terräng, och 100 meter Drottninggatan på 11 sekunder blankt. Känner mig osäker på var kvalgränsen ligger men vetskapen om att det kan vara pengar på väg gör att jag genast ska börja träna. Det är ju två fruktade arenor att vara på i december, så det vore ju kul om det var över redan nu.

Kelda! Är det till för dom onormala?

Så här i arla morgonstund, snart än är det natt, måste jag ju bara få ställa frågan.
Vad ska vi, som anser oss vara normala, äta när dom onormala äter Kelda?
När man ser en kille stå på händer och "studsa" en pingisboll med munnen i väntan på att maten, innehållandes Kelda, skall bli klar så känner jag mig inte sugen längre.
Precis som aptiten kommit tillbaka från sitt gömsle dyker nästa reklamsnutt upp. En kille med en frisyr som liknar en blandning mellan Boppers och Leningrad Cowboys i klädd en urtvättad träningsdräkt från Adidas, "three stripes" från sent 70-tal, står mitt på köksgolvet och gör  robodance!!!
På vilket sätt är det meningen att jag ska få känslan av att tomatsoppa från Kelda är nummer ett för min hungrande mage. Nej Pingisbollen och Bopperskopian lockar inte till påtår i soppskålen.
Så medan min kurrande mage åstadkommit utslag på seismografen i Uppsala har jag bytt namn på dörren till Larsson i Lund, och snart är min lasagne från Findus här.
Så min fråga är nu:
-Vad skulle du ha gjort om någon annan än Kelda gjort jobbet?
Själv så bloggar jag lite. God natt









Mensskydd? Mot vem, för vem!

Till alla er som tror att en musmatta är något som det står always eller libresse på.
Eller ni som reklamerar förpackningen när ni upptäcker att vingarna finns men landningsstället saknas.
Ni kan sluta läsa nu för jag vill inte binda upp er.
Om man skulle producera en reklamfilm om mensskydd i Sverige, skulle man då våga visa att mensen är röd? Som läget är nu så går ju mer än hälften av världens befolkning runt och tror att mens är blå och lättflytande. Varför är rött fult när det finns i ett naturligt sammanhang? Min bil är samma färg som en brandbil fast blå!
Känner ni er OB-kväma av att läsa detta är det bara att rycka i snöret... till nödbromsen och hoppa av.
Rött är ju positivt och blått negativt, så ur den vinkeln kan jag ju se en poäng. Det är väl inte så vanligt att kvinnor går omkring och garvar läppen av sig åt det faktum att mensen just infunnit sig.
Men rött är ju ändå mer livfullt än blått, för mig är det blått kallt och dött.
Ingen har sagt till mig när jag varit ute i friska luften -du är rosig om kinderna, fast blå! Det är när man är blå som CSI kommer med kameror, penslar och pulver samt ritar ett vitt streck som ska symbolisera min sista posé.
Mensskydd i all ära men vem är det som skyddas och mot vad skyddas denna någon av att hjärntvättas med budskapet att mensen är blå?

Kungen 60 år! Snart

Snart är han penisionär vår kung, men frågan är om han då kan kallas gamle kungen, jag tror att det namnet tillhörde hans farfar Gustav VI Adolf?
Jag är ju väldigt svalt inställd till monarkin och allt som påminner mig om dess närvaro så därför vet jag inte hur länge Gamle Kungen och övriga kungligheter har copyright på sina smeknamn.

 Vad kan det tänkas stå i kungens färgglada brev från PPM? ITPK, har kungahuset kommit ihåg inbetalningarna. Privat pensionsspar... i Scandia? Många frågor av en som är van vid en president.
Undrar om han lägger av när han fyller 62? Han kanske har råd.
Eller kanske han gör som så många andra, låter girigheten ta överhand och kämpar på tills den dagen kommer då han trots hela den samlade släktens hjälp knappt förmår att blåsa ut ljusen, typ 70 st?
Den som lever får se, det är bara 7 månader kvar tills han blir 60.
Grattis på förhand i fall att jag skulle glömma bort det, det kan ju gå obemärkt förbi i media.

Ännu en dag snart till ända

När jag vaknade hade jag stora planer för dagen, solen sken och jag skulle ta en lång promenad. Jag skulle bara dammsuga vardagsrummet först... Farväl du fina dag, det var hål på påshelvetet. Tyckte att det luktade lite konstigt, liksom varmt damm. När jag vände mig om rök det om dammsugarn, den jobbade mot sina principer. För 14 dagar sen hände något liknande men då trodde jag att det berodde på att jag sugit upp en massa byggmaterial och att det var därför som påsen gått sönder. Nu när jag inspekterade denna trasiga påse såg det ut som om det var skurit med en vass kniv på ena sidan.
Vem är det som känner sig tillfredsställd genom att sabotera mina dammsugarpåsar?
Kan ju vara så att det hänt i butiken när man skurit upp en kartong!?
Eller är det så att jag har haft påhälsning och eftersom det inte fanns något av värde så blev jag bestraffad med ett litet snitt i dammsugarpåsen?
Ska jag se detta som en varning och i förebyggande syfte köpa något av värde inför nästa besök?
Har man gett sig på en oskyldig dammsugarpåse vet man ju aldrig vad som händer härnäst.
Efter en blixtvisit till Elgiganten så sitter jag här nu som stolt innehavare av 10 st nya påsar, men solen försvann i ett moln av damm och min känsla för en promenad gick sin väg.
Dagen är till ända.

Till arbetsmarknadens förfogande

Hade detta varit skrivet av Mel Brooks hade det fått namnet -Det våras för arbetsgivaren.
Har nu varit arbetslös en tid och ägnat mycket tid till att läsa platsannonser på alla möjliga sidor på nätet.
Det som slår mig är kraven som ställs! Tog batteriet slut i miniräknarn? Eller beror det på de saknade kulorna i kulramen vilka för övrigt gjorde att sekreterarn slog på arslet när hon rundade skrivbordet?
Hur som helst så uppenbaras det ett räknefel. Man ska vara högskoleutbildad, ha minst fem års arbetslivserfarenhet, fullgjord värnplikt, helst inga barn, självgående och med yrkesbevis samt vara i åldern 20-25 år...?
Hade jag vid sju års ålder vetat att just detta jobb skulle finnas för mig idag hade jag ju självklart förberett mig inför det. Nu hade jag ju sån otur att kristallkulan som jag fick på min 7 årsdag och som skulle hjälpa mig att se in i framtiden var batteridriven. Min mor, som var en förstående mor, lät mig inte leka med elektrisitet därför så saknade jag batterier, ända gången jag tyckte mig se nåt om min framtid i kulan var när den stod i solljuset i fönstret och då var min framtid ljus.
 Åter till arbetsgivaren, är det inte risk att det skapar problem om man anställer folk som är överkvalificerade? Accepterar man att gå ner i lön bara för att få ett jobb som inte på långa vägar motsvarar ens utbildning.
Jag tycker mig höra arbetsintervjun angående medhjälpare på lagret:
-Ja som du vet så är ju ingångslönen här på Svenssons Lager 16500:- i månaden men jag ser ju här att du till punkt och pricka passar in på vår sökta profil, civilingenjör med 5 års erfarenhet från byggandet av Öresundsbron och kunskaper inom marknadsföring efter två år på IHM och så är du innehavare av körkort klass A B CE. Hummm mycket bra och jag ser att du ska fylla 25 till hösten då ska vi nog kunna pressa upp lönen lite, vad sägs om 16800:- inkl eventuell övertid?
 Här sitter jag alltså till arbetsmarknadens förfogande. Det är ett tag sen man passerade 25 och utbildningsmässigt så gjorde man ju ett felval. Kristallkulan var lika pålitlig som en solig och varm svensk sommar, ibland så undrar jag om min barndom har med det här att göra. Jag hade för trång mössa, för att inte frysa om öronen och en asfalterad sandlåda bara för att jag inte skulle få sand i ögonen, men min mor var en förstående mor.
Åter till platsbanken och senast inkomna.

Hårda bud och idol 2005

Jag vet inte hur länge  Idol 2005 har pågått, men jag tittade 5-10 min för nån vecka sedan. Det var då som jag kom att tänka på de tio budorden, som ursprungligen var elva. Budordet som saknas är: "du ska icke sjunga offentligt om du inte kan".
Det är ju en sak att vara med i en utröstnings- och förnedringssåpa där man inte på förhand vet vad som ska ske förutom att man ska bli dumförklarad och hemskickad. Hade man dock tittat på Idol 2004 så borde man ju veta vad som komma ska och därför haft möjlighet att förbereda sig lite, men nej. Sägas bör ju att det finns en del bra men det stora flertalet är med i programmet fyra- fem år för tidigt 
Angående elfte budet så fanns det bara med på original tavlan, men eftersom Moses tappade den första stentavlan på tårna (därifrån kommer uttrycket hårda bud) så gick tavlan sönder. På nästa stentavla fanns det inte plats med mer än tio bud. Det gjorde inte så mycket för alla som fanns omkring honom och hörde när det hände insåg självklarheten med detta budord så därför fanns det inte med på stentavla version 2.0

Idol 2005 ett tonsatt läte

Junilistan

Hur kommer det sig att vi i sverige måste dras med en massa konstiga personer som på våra skattepengars bekostnad startar upp det ena udda partiet efter det andra. Är det inte dags att vi sätter fingrarna mellan nu och stoppar detta medan tid är. Om man höjer spärren till 10-15% så skulle dessa demokratiska avarter inte få möjlighet att agera bromskloss i riksdagen eller ute i kommunerna. 
Med lite tur så skulle Sverige kunna komma ifrån byråkratistadiet " vi ska tillsätta en utredning".
Och istället kunna säga "så här ska vi göra". Ett snabbare sätt att gå från snack till handling.
Som läget är nu så räcker det att komma över 4% för att få knalla runt  på stan med samma typ av tunnelseende som en skogaholmslimpa (gillar ni inte taxar så kan ni föreställa er vilken hundras som helst) med loppkrage och tycka illa om eller bromsa allt som inte syns i tratten.
I dagens tidningar gör man allt för att få oss att förstå att man inte är abortmotståndare, men när man väl kommit in i riksdagen så kommer nog kvacksalvare att vara ett bristyrke.

Alla lockas vi av rea

Efter att ha sett ett dokumentär program på tv som handlade om återfallsförbrytare så insåg jag att dom är ju trots allt precis som oss andra. Dokumentären ansåg att återfallet berodde på allt ifrån uppväxtmiljö, uppfostran till att det skulle vara genetiskt betingat.
Jag tror att det är så här!
Om en butik där jag brukar handla har rea så går jag dit vare sig jag behöver något eller inte, det måste vara tanken på extrapris som sådant som drar. Det samma gäller en återfallsförbrytare. Priset för ett brott är ju straffet, och i Sverige är det ju extrapris på straff, det är tillochmed så "billigt" att det går "shoppingresor" hit från andra länder. Detta på samma sätt som vi åker till Tyskland för att handla billig sprit. En hypotes men ändå.
Måste göra mig klar nu, det är nattöppet på Siba med jättelika reapriser.

NASA och rymden

Jag undrar om inte NASA lägger ner en massa pengar i onödan med att utforska sånt som kanske finns på närmare håll än man anar...
Jag borde kanske berätta för Christer Fuglesang att jag sett mer av stjärnor och planeter än vad han kommer att göra, och att det var gratis gör ju inte saken sämre.
Så går det när man får frivarv på en gammal herrcykel i uppförsbacke, man blir astronaut genast som kulpaketet nuddar ramen. Man har hela Vintergatan framför sig och vid en tvärgata till höger ser man den stora velocipedguden garva läppen av sig.
Men nämnas bör ju att många stora upptäckter gjorts via misstag...

Med Telia på tråden

...det är kul när telefonoperatörerna bryr sig. Telia ringde härom dagen och frågade om jag som trogen kund ville sänka mina fasta kostnader på hemtelefonen.  Jag tyckte att det lät bra och lät den trevlige mannen från Telia ( för mitt inre var han väldigt lik Iprenmannen ) "sjunga" fram sitt erbjudande. När han kom till punkten
-Vad betalar du idag? så var vi inte längre överens för enligt hans uppgifter betalade jag si och så mycket eftersom jag var Teliakund! För mig som lever i nuet är dock den fasta kostnaden 160kr lägre per kvartal mest på grund av att jag inte varit kund hos Telia på två år och en månad nu. Han hade inget att kontra med så samtalet avslutades med att -"han skulle uppdatera nåt register nånstans".
Tänk om denne Iprenmannen kopia som skolats på Sifo och Temo och som nu uppdaterar nåt register på Telia inför kommande kundundersökningar hade ringt mig för två år sen...
Då kanske jag hade varit en trogen kund till det gamla monopolbolaget än idag, hemska tanke. 

Hummm! Han kanske inte hade mitt nummer. 


Brott och straff

Att läsa böcker är för mig som ett periodvis beroende, som nu tre böcker på en månad och sen kanske jag inte tar i en bok på ett halvår. Nu när jag funderade på vad jag skulle läsa så fick jag tipset om kult boken Brott och straff, men nej. Jag gillar inte Science Fiction varken i tv, på film eller i bokform, måste ha nåt som går att relatera till i verkligheten. I Sverige har vi ju brott men inga straff så därför blir det lite Sci-Fi över det. Men det som var  science fiction för hundra år sen är ju verklighet idag, så håll ut kära vänner innan PPM börjar betala ut min månadspeng så kanske jag har läst Brott och straff.