Fred Flinta

Fred Flinta

Undrar om det är den här killen som grundade Manpower?


Jag har fastnat för tatueringar.

En sån ska jag ha om 20år, och inga kommentarer om min nuvarande hårmängd om jag får be.


Det är inte jag!









Hinner inte riktigt med

Inte lätt att vara bloggkreativ när man har mycket att göra.
Men snart så kommer det nog ett inlägg.
Håll ut...

En låda på magen

Stod häromdagen och kollade in en kille med låda på magen. Nej, det var inte Owe Törnkvist som sjöng nån live version av sin Varm korv boogie.
 
Det var en kranbilsförare som stod och fjärrmanövrerade kranen via en låda på magen.
Han hade hissat upp en kontainer till sjunde våningen på ett hus och höll den stilla utanför ett fönster. Innanför fönstret fanns det byggjobbare som slängde ut en massa byggsopor.
Så långt var det väl inga konstigheter, men det såg ändå lite häftigt ut lite kaxigt till och med.
Men så följde jag med min dumma fantasi igen, och började fundera vad som kunde hända.
Tänk om trycket försvann och kranen tappade kraft, en plåtlåda med byggsopor som hastigt och (o)lustigt blir offer för gravitation.

Vad händer om manöverenheten till kranen får ett ”eget liv”?
Där upp på tjugo meters höjd åker en kontainer av och an i något som liknar en kommande åkattraktion på ett ambulerande tivoli.

Sen har vi scenariot med kranförarpraktikanten Örjan. Med lite smör på fingrarna efter den halvätna mackan som han håller i ena handen, på grund av att han än en gång försovit sig, slinter han på joysticken och genast blir kontainern till en rivningkula, en pendyl.
Alla som suttit och lekt med Newtons vagga någon gång kan kanske se bilden framför sig när kontainern slår i väggen på ena sida av huset och på andra sidan skjuts hela köksmöblemanget inklusive faster Olga med en halvdrucken tekopp i ena handen.

En rolig historia

Allt jag orkar med idag är en rolig historia.

En lärare i gymnasiet påminde sin klass om morgondagens tenta. ”Hör upp alla, jag kommer inte att acceptera några ursäkter för frånvaro imorgon. Jag kanske kan göra undantag för akut personlig skada, eller dödsfall inom familjen och även en kärnkraftskatastrof men inget annat” Då sträckte en kille bak i klassen upp handen och frågade,
”-vad skulle du säga om jag inte kom imorgon och sa att jag led av total sexuell utmattning?” När övriga klassen slutat skratta svarade läraren leende,
”-ja jag gissar väl att du blir tvungen att skriva tentan med andra handen.”


Jag undrar en sak...

Om man rör sig fortare än ljuset, svartnar det för ögonen då?
Om man skulle få förmånen att åka med en utomjordig på en provtur i ett rymdskepp med överljusfart, skulle man se något av rymdlandskapet som rusar förbi eller blir allt svart när ljuset inte hinner med?
Bra att veta om man skulle bli bjuden på en tur någon gång.


Dagens svåra ord

antropofag:
-människoätare [synonymord till kannibal]

Är CSI ett måste?

Nu har jag sett ännu ett avsnitt CSI och det var bra och underhållande som vanligt. Men när jag tänker närmare på saken så måste jag ju ändå erkänna att jag lägger ner tre timmar i veckan på att följa dessa serier, och det är där jag tycker att det blir jobbigt. CSI New York på måndagar, sen var det CSI Miami på lördagar och sist men inte minst Navy CIS på söndagar. Alla dessa program är skapade av samma man, det känns nästan som om min tv har blivit utsatt för an virusattack likt en pc. CSI på tv är som Blaster och Melissa på min pc. Kan man virusscanna en 28" från Philips? Åter till saken, programmen i fråga stjäl av mig tre timmar i veckan gånger 52 veckor, 156 timmar om året??? Var söker jag ersättning för det? Nu ska jag sova på saken så får vi se om nattens mörker rätar ut mina frågetecken.

Spartips

Jag har funderat på olika sätt att spara pengar, både gamla beprövade och nya sätt som ingen annan ännu kommit på. Nu idag fick jag oväntad hjälp, och detta tips är ett måste för alla som liksom jag själv lever i ett eget universum där ens ego är medelpunkten.
-Övertala alla i släkten och bekantskapskretsen att inte gifta sig. Då slipper du köpa bröllopspresent.

-Sätt in en annons i tidningen varje gång någon du känner fyller år, t. ex. 30 40 50år osv, med texten
"all uppvaktning på min högtidsdag undanbedes, vänliga hälsningar NN" Då slipper du köpa present åt personen i fråga, för en som undanbett sig blir utan present.
Detta är två bra tips för att låta andra hjälpa dig att spara.


En stilla undran

Om fyra av fem personer lider av diarré, betyder det då att den femte gillar det?


Dagens svåra ord

antipassad:
-vind med riktning motsatt passadvindens och blåsande på högre höjd än denna


SSO

Livströtta artister

Vad är det som får en människa att ta sitt eget liv, var finns den punkt där självbevarelsedriften besegras? Jag kan tänka mig att ett medicinskt besked som säger att man har en obotlig sjukdom kan upplevas som en dödsdom, vilket det i och för sig är, och att man av den anledningen vill påskynda det oundvikliga.
Men när en till synes frisk och kry människa i början av sin karriär plötsligt trycker på off-knappen så får jag en känsla av olust över mig.
Nu har det hänt igen att en artist hittats död i sitt eget hem. Denna gång var kanske artisten inte känd för dom stora massorna men det gör inte saken mindre tragisk.
David Hellman alias Dave Lepard i bandet CrashDïet hittades natten till fredagen död.
Har den senaste tiden lyssnat en del på Rockklassiker 106,7 och Bandit 106,3 och verkligen gillat det jag hört med gruppen.
Tråkigt men sant, nu får man börja tala om gruppen i dåtid.

Självmordsbombare är ju ett ord som vi vant oss vid, men självmordsartister är något som jag har svårare att ta till mig. 


En enkel fråga

När föräldrar i Sverige matar sina barn så använder man små bestick avsedda för just barn, men hur gör en förälder i Kina? Använder dom tandpetare?


Dagens svåra ord

antikonceptionell:
-som motverkar befruktning, används om preventivmedel el. preventiva åtgärder  
-Ex.  antikonceptionella metoder


SSO

Free gift

Det finns en del saker som jag inte riktigt fått grepp om.

Till exempel detta:

På engelskspråkiga sidor kan man ofta läsa om att gör si eller så eller köper något så får man en ”free gift”, vad är det? Är inte alla gåvor gratis, eller har jag missat nåt?


Blondiner och lotto

En blondin var utan pengar och visste inte hur hon skulle lösa allt detta med mat och hyra o s v,
så hon bad till gud att hon skulle vinna på lotto. När så lördagen kom och dragningen var över så visade det sig att hon fortfarande var utan pengar.
Inför nästa dragning bad hon igen:
-Gud hoppas du hör detta den här gången, jag kommer att bli vräkt och barnen svälter. snälla låt mig vinna lite på lotto. Samma visa vecka efter vecka men så plötsligt så hördes ett åskknallsliknande ljud och så hörde hon guds röst:
-Snälla du måste hjälpa mig lite, lämna åtminstone in kupongen.

Dagens svåra ord

antichambrera:
-enträget söka kontakt

ofta med antydan om inställsamhet


Jacksons näsa

Michael Jackson har ju som bekant flyttat till Bahrain. Varför är ännu inte helt klart, men det är väl för att hans näsa skall få en mer dräglig tillvaro.
Svenska reumatiker får ju ibland rådet att bosätta sig, en del av året, där klimatet är mera behagligt än här hemma. Men jag undrar vart eller till vem man skulle gå i Sverige för att få ett medicinskt utlåtande där det står att min näsa måste byta miljö till något varmare ställe.
Men när jag väl hittat dit näsan pekade så inte skulle jag byta namn.
Undrar om gråskalornas mästare, Mr Black&white alias M Jackson verkligen går hem som Muhammed? 

Dagens svåra ord

antepenultim
· tredje från slutet 

speciellt i språkvetenskapliga sammanhang

-tredje stavelsen från slutet i ord


SSO


Visst, jag hör. Tutan funkar

Varför tutar vissa bilister när det är dom själva som gör fel?
Idag så svängde jag höger i en korsning i stan och då får bilisten som kom ifrån vänster ett hjärnsläpp,
i storlek med vad Kanal5 fick den dag dom anställde Fredrik och Filip, och började tuta som fan.
Oturligt nog så var det rött i nästa korsning och jag var tvungen att stanna. Då plötsligt ser jag något i spegeln som liknar en tvåbent Bambi med italienska lågskor komma rusande med blicken riktad på min dörr. Han öppnar dörren och skäller ut mig för att jag kört ut framför honom och att jag inte hade någon respekt för honom och hans passagerare. När han så andades in för att få ny fart på oförskämdheterna så sa jag till honom att han själv kunde ansvara för sina passagerare, för att jag inte hade tid, och komma ihåg att stanna nästa gång någon kommer från höger.
Just då blev det grönt och då sa jag åt honom att det är fult att lämna bilen mitt i gatan när det är grönt och så åkte jag.
Vad ville jag ha sagt med det här då.....? Vet inte riktigt men det ser kul ut när en vuxen man springer på nysnö med skithala finskor.

Tankad i trafiken

...och efter detta så kallas hon SlangBella


...och efter detta så kallas hon SlangBella


Dagens svåra ord

annullera:
 -upphäva, förklara ogiltig



SAOL


Navelludd

Har alltid tyckt att killar som vaxar sig och håller på med andra typer av rituella avarter av hårborttagning är fjollor... Men skam den som inte inser sin intellektuella begränsning i David Beckhams närhet (obs ironi).
Han har ju, pga att han skämdes, insett hur man ska göra för att slippa navelludd.
Nu så förstår  jag att ordet navelludd är väldigt laddat kanske även tabubelagt, iaf bland fotbollsstjärnor och fotomodeller. Därför säger dessa celebriteter, med hårlöst bröst, att dom gjort detta för att se bättre ut trots att det var för att dom skämdes över sitt navelludd.
Navelludd uppstår pga att trekantiga hårstrån i raggarsträngen fullkomligen kapar sönder det klädesplagg som ligger närmast och av någon anledning som inte ens Kunskapskanalen lyckats utröna så placeras denna produkt i naveln.

Nej fan... inte vill jag vara självplågare, nu glömmer vi tanken på tvättbräda inför Beach 2006 och fortsätter med "torktumlare" som luddfiltret ska tömmas på varje kväll. 

Dagens svåra ord

animositet:
 -ovilja, hätskhet


Tatuering, kan det va' nåt?

Undrar om naveltatuering är nästa grej när det gäller kroppsutsmyckning?
Om så är fallet då vill jag ha den här.


Tatuering, kan det va' nåt?

Undrar om man kallar navelluddet nåt annat efter denna tatuering?


Dagens svåra ord

anemometer:
 -vindmätare


Fartblinda bönder!

Lamborghini?
Inget namn som passar på en ko.
Inte heller på en häst, men
bönderna tycks gilla Lamborghini ändå.
Noll till hundra höbalar på kafferast...

Medeltida oväsen

Kyrkklockorna ringer gång efter gång på helgerna. Det är vanliga samlingar, dop, bröllop, en och annan begravning osv. Och varje gång så ska det klämtas i den förbenade klockan.
Vilken tur att dom inte har fått för sig att ringa varje gång nån skiljer sig, då skulle jag trotsa min höjdrädsla och med öronpropparna på plats klättra upp och vaddera klockfan.

Dagens svåra ord

allergologi:
 -vetenskapen om allergier



SAOL


Har storleken betydelse?

I USA är det ju som bekant så att allt är stort, jag har aldrig varit där så jag skriver inte detta av egen erfarenhet, men jag har ju hört.Jag undrar om det alltid är så bra, jag menar är stort liktydigt med bra?
Om man t ex har stora öron, så innebär det ju att man hör mer än andra.

Detta i sin tur gör att man har mer skvaller än andra att föra vidare och då krävs det en större mun. Så långt är det ändå ok, för det drabbar bara en person. Men när en utomstående hör detta skvaller blir det lätt ”stora ögon” för man har ju lite svårt att tro…

Med stora ögon så ser man bra ut, genom fönstret, men rent utseendemässigt så ser men inte bra ut. Det är nu som det blir jobbigt, när fler och fler blir involverade i denna i grunden ofrivilliga förstoringsprocess. En process helt befriad från plastikkirurger och Botox.

Ett bevis på att det inte är bra finns här nedanför


Skvallerbytta?
Skvallerbytta


Dagens svåra ord

alabaster: 
- vit finkornig o. genomskinlig gips



SAOL


Jobb och pengar

Att få jobb var ju roligt efter att ha varit hemma så länge, men genast så dyker det upp problem.
Pengar... A-kassan tar slut nu och första lönen blir bara för tre veckors arbete och utbetalas 25/2.
Det blir ett litet glapp där som just nu kan benämnas med pengarnas Grand Canyon.
Undrar om svartjobb skulle vara något, och vad skulle jag i så fall göra?
Nu kommer jag inte att kunna sova i natt bara för att jag funderar över svartjobb, och det resulterar ju bara i att det  "vita" jobbet blir lidande imorgon.
Nu är jag bra barnslig, tänka på sådana bagateller, det är väl bara att sälja sig på nån fin gata i stan.
Hummm... men om nu inte hallspegeln ljuger så är jag nog tvungen att göra det i helmörker (svartjobb) om det ska bli några pengar.
Var är dom på Extreme Makeover när man behöver dom?

Dagens svåra ord

adoratör: 
- tillbedjare  beundrare




SAOL


Nytt jobb

Äntligen, efter ett halvt år av arbetslöshet så är det äntligen dags att gå till jobbet kl 07:00 i morgon. Undrar om jag fortfarande vet hur man gör när man går till jobbet?

Det är väl sånt som ger sig. Det bästa av allt är att jobbet är beläget på min sida av stan så jag slipper trängselavgiften.

Den berömda ketchupeffekten gjorde sig gällande före lunch, då ringde en person och erbjöd mig ett jobb. I måndags hände samma sak och då tackade jag ja och innan dess så har det inte hänt nåt på sex månader.

Två jobb på tre dagar, inte illa. Inget jobb på sex månader, åt h*vete.
Men man får vara glad för det lilla.


Dagens svåra ord

admonition: 
- förmaning, tillrättavisning, varning



SAOL


Omotiverad trängsel

Jag har svårt för människor som måste trängas och vara först på de mest konstiga ställen.

 I matvaruaffären när man köar sig fram mot kassan till exempel. Man tar ett steg fram och blir påkörd av kundvagnen bakom, efter en stund så tar man nästa steg och allt upprepar sig!
Vem är den osynlige mannen som bakomvarande tror ska ställa sig mellan oss i kön?

I helgen när jag skulle gå ombord på flyget från norrland var det en dam bakom mig som gjorde allt för att på ett eller annat sätt komma förbi mig i gången, tyvärr så fanns det inte plats. Om jag hade sagt till henne att för tjugo kronor så får du gå ombord före mig så hade hon nog gladeligen halat upp börsen.
Vad trodde hon skulle hända?
Att hon blev tvungen att stå kvar i gaten, vinka av oss och klappa planet på nosen?

Vad som orsakade hennes trängande behov av att trängas vet ju bara damen själv,
men som alltid så har jag en teori om detta, hon bor nog söderut och efter ett besök i de öppna landskapen i norr var längtan efter lite trängsel så stor att hon inte kunde bärga sig till hon kom in i Stockholmstrafiken. Så vad vore väl bättre än att försöka ”köra på” mig redan i avgångshallen.

Stålhättor i all ära men i vissa fall vore det nog inte så dumt att skydda hälen också.


Dagens svåra ord

Accidens (aksidens') 
- tillfällig egenskap el. företeelse


Från SAOL


Dagens sanning 09/01

"Den som älskar sig själv har sällan några rivaler"


Helg i norr

Åter tillbaka efter en tur  uppåt i det avlånga Sverige. Det var lite kallt längre norrut, kändes nästan som om ansiktet blev perforerat när alla eventuella pormaskar kröp inåt.
Mycket snö var det också, men på torsdagsmorgonen så var det plusgrader och regn därefter tre dagar med minus femton.
Det var mycket is också, åtminstone i Jukkasjärvi vid ishotellet. Ett mycket trevligt ställe värt ett besök.
Vad har jag då lärt mig?
Snö är bra... på bild.
Is är bra... inomhus!

Nu ser jag framemot våren och en helg som inte är så detaljplanerad. Alla som tycker att det är skönt att komma bort en helg har nog haft mer tomrum i sitt schema än vad vi hade.


Bloggpaus i 4 dagar

Bloggen pausar i minst fyra dagar, det är ni värda

Den äkta mannen går in i sovrummet, där håller hans fru på att packa en resväska.
- Vad ska du göra? frågar han.
- Jag ska flytta till Stockholm. Jag har hört att på Malmskillnadsgatan får de prostituerade 2000 kr för det som jag ger dig gratis.
- Senare på kvällen får frun se maken packa sin resväska.
- När hon frågar vad han ska göra, svarar han:
- Jag följer med dig till Stockholm. Det ska bli mycket intressant att se hur du ska klara dig på 4000 om året.


Hur man reagerar

Har ni tänkt på hur man reagerar i olika sammanhang?

Ibland så kan man ju undra vad som försiggår under mitt

skrämda och tillbakadragna hårfäste.

Den första april förra året blev min bil påkörd bakifrån när jag stannat vid stoptecken.

Jag tittade till höger och inväntade en bil för att därefter åka iväg, då det small

till och jag åkte ett antal meter.

När jag förstod vad som hade hänt och gick ur för att titta på bilen, som inte längre var körbar, så var jag inte arg eller ens upprörd. Jag skrattade och pekade på den brutala inbuktningen.
 

Nej det som jag funderade på var hur jag skulle få mitt försäkringsbolag, bärgaren och min sambo att förstå att det var på riktigt och inte ett aprilskämt.

Så här i efterhand kunde jag nog ha varit lite upprörd, för jag tyckte ju ändå om min bil. Nu var jag tvungen att stå där och vinka av den när den försvann med bärgare och invänta värdering och utbetalning av pengar för att köpa en annan bil.


Det var en gång, eller

Lilla Bernt  var ute och gick med sin pappa, då dom gick förbi ett jättestort fint hus som det lyste röda lampor i (bordell alltså).
Lilla Bernt frågade pappa vad det var för hus, och pappan svarade att det var ett glädjehus, att man kunde köpa glädje där inne.
Några dar senare fyllde Bernt fem år och fick lite pengar av en gammal moster, och när kalaset var över gick han iväg till det fina huset, han var väldigt nyfiken på vad det var.
Väl inne i huset mötte en stor bystig dam honom och frågade vad hon kunde göra för honom, och Bernt svarade att han ville köpa lite glädje!

Bordellmamman vart osäker på vad hon skulle göra, med tog in honom till köket, för hon tänkte på vad glädje kunde vara för en femåring. Inne i köket bredde hon fyra stora skinkmackor med sylt på, och gav Bernt.

Senare när Bernt kom hem frågade förstås pappan var han varit någonstans och Bernt sa som det var, Pappan blev orolig och frågade osäkert hur det hade gått:
- Jo, sa Bernt dom tre första orkade jag med, men den sista slickade jag bara av!!!!!


Dagens sanning 04/01

"Kärleken är blind, men äktenskapet ger dig synen åter."

Georg Christoph Lichtenberg


Lediga jobb idag

Så här långt under dagen har det på AMS hemsida kommit in 136 lediga jobb i stockholm.

Det hjälper mig inte eftersom jag inte vill jobba inom vården eller som lärare, när dessa tjänster är
bortsorterade finns det ca 60% kvar.
Då tar vi bort alla som kräver högskole- eller  universitetsstudier,  då  försvinner 20% till.
Sen tar vi bort alla som handlar om uthyrning, då tappar vi ytterligare 30%.
Då finns det 10% kvar och bland dem finns det en konstig blandning av yrken som
känns tveksamma. Ex dörrförsäljare, telemarketing, föenterputsare med fem års erfarenhet osv.
Så inte heller idag fanns det något att söka.

Om ett företag söker en grym säljare!!!
Ska han då skrämma kunden till att köpa?

Dagens sanning 03/01

"Vi föds som original, men de flesta utav oss dör som kopior"

Edward Young.


Triss, tre lika inte alltid vinst

Det står ju att man ska ha tre lika för att vinna... nu kanske det blir tvärtom.
Hoppas att detta överklagas till högre ort, då kanske den tredje instansen är av annan åsikt
vilket i sin tur skulle göra att staten förlorade. Det skulle likna dom lotter som jag köper. Eller köpte, för om  jag måste skatta för eventuell vinst så spelar jag på något annat.

Jag tycker nog att staten får nog skrapa någon annanstans för att få in sina skattekronor,
varför inte på nersmutsade registerskyltar på stockholmsbilar?
PS
Tipset kom inte från mig för dom börjar redan imorgon!

Streckgumman Nicole Richie

Det finns säkert saker som är större än den svenska avundsjukan, och dom ska vi inte avhandla nu.
Saken är den att jag blir avundsjuk när jag ser hur vissa personer kan förvandla sig själv till streckgubbar, inte för att det är varken snyggt eller hälsosamt, men för att dom kan.
Jag hade som mål att på sju veckor gå ner sju kilo, detta skulle vara klart till julafton. Vad hände... Jo jag klarade av tre, vad är felet? Tror att det har att göra med diciplin.
Kontentan av detta lunchsvammel är att
Nicole Richie behöver mina överflödskilon för nu ser hon alldeles för jävlig ut. När hon fått dom som jag vill bli av med så skulle vi vara rätt så snygga båda två (big smile). 

Dagens sanning 02/01

"Den som älskar sig själv har sällan några rivaler"


Blöt fest

Blöt fest

Efter att ha läst Aftonbladet så framgick det att gårdagens och nattens firande inte på något sätt var annorlunda, sett i jämförelse med tidigare nyårsfirande.
En blöt fest med andra ord.

Gott nytt... på er alla osynliga men alltjämt närvarande läsare.

Dagens sanning 01/01

"Livet är som en golfboll, man får en serie smällar tills man rasar ner i hålet."





Man kan ju alltid hoppas att de inte blir i år.