Vinna!! Sport! Jag?

Det är mycket sport nu!
Hockey spelas trots att säsongen borde varit slut för länge sedan, fotbollar rullar omkring lite varstans i Sverige. Det är turneringar hit och mästerskap dit, undrar om det är något som jag går miste om?
Jag har aldrig varit sportig av mig och har inte känt att sporten gett mig något, varken vid utövning eller som underhållning på tv.
Hade jag inte varit höjdrädd så kanske jag stått där tillsammans med Stefan Holm och klappat mig lite varstans innan jag med bländande teknik landat gränsle över ribban (överstruket pga censur).
Jag slutade springa fort efter att jag sett en repris på när Johnson sprang 200m.
Jag såg framför mig hur mitt ansikte skulle deformeras av fartvinden och den starka G-kraften på ytterbanan.
Sen var det ju så också att jag ställde ju ogärna upp i något som jag inte hade en chans att vinna, och det hade jag ju inte så jag ställde mig på sidan om. Om, jag säger om jag någon gång vann något så kände jag mig inte bekväm som vinnare. Lustigt nog  gäller samma även när jag kör bil, drar jag fram sätet till en framskjuten placering känns det inte bekvämt...

Vad kallas det?

När man äter fast föda så kan man ju alltid säga att man tar en tugga till, och när man dricker något så tar man en klunk till.
Men vad säger man när man äter soppa?
- Soppan var god, jag tar en tugga till!  Nej det går ju inte.
- En klunk till av soppan så är jag mätt, låter också fel.
- Jag tar gärna en påtår av soppan...!

Kom med något vettigt förslag, för imorgon så är det torsdag och då blir det eventuellt ärtsoppa,
och jag vill inte göra bort mig när jag står i lunchkön och ber om en "påtår".

En stilla undran

Två till tre gånger per vecka så åker jag på en väg där hastigheten är sänkt till trettio km/h, så långt allt väl.
Under trettio skylten finns en tilläggsskylt där det står att läsa "MARKVIBRATIONER", det är där som min undran startar.
Har ni andra som åkt på en väg med samma förutsättningar känt några vibbar?
Kan det vara så att min firmabil är helt okänslig mot vibrationer?
Eller vägverket kanske luras... marken vibrerar först vid femtio km/h men det är det ju ingen som kör (humm.. host, host) så vi vet ju inte hur det ska kännas. Imorgon ska jag köra tio km/h och sen ska jag öka till det vibrerar någonstans.
Det kan ju också vara så att det handlar om små lokala mini jordbävningar, men ärligt talat hur många av er har hört om tektonisk aktivitet vid Solvalla.