Arbeta eller inte arbeta...

Jag har själv vid några tillfällen varit arbetslös, det är inget som jag reagerat så där direkt och det beror nog på att jag alltid sagt upp mig själv. Med andra ord så har min arbetslöshet varit självvald.
Men ni som av en eller annan orsak fått sparken, självförvållat eller p g a nerdragningar, kanske inte tar arbetslösheten med en klackspark.
Hur som helst så har jag en bekant som har ett arbetsflöde som i mångt och mycket liknar en bergochdalbana, ena dagen kopiösa mängder med jobb och nästa dag är det helt stiltje.
För ett tag sedan så ringde jag honom och frågade hur det gick på jobbet och svaret blev:
-Jag gör lika mycket nytta och känner mig lika betydelsefull som en förlossningsläkare på en klinink för skengraviditeter...
Händer inte mycket där inte.
"Mycket snö och ingen ficklampa" brukar man säga i Finland.

Du är en sopa

Det finns ju flera sätt att säga till någon att dom är en sopa, men det bästa sättet tror jag att jag hörde idag.
- Det du gör och det du säger det slänger jag i en påse, knyter ihop och slänger bort.

Skitsnack

Jag har kommit på en ny eller i alla fall sällan omtalad skillnad mellan män och kvinnor!

När tjejer går på toaletten för att, på ren svenska, skita så är det inte ofta att man hör dom berätta vad dom ska göra. Vi killar däremot har inget emot att tala om vad som är på gång, nej vi berättar för alla som vill lyssna att vi ska lägga en kabel, fylla skålen eller det senaste jag hörde var att bygga en björn!?

Sen så är inte vi killar så känsliga för lukten efter heller, vi vädrar inte och vi slösar inte på någon skitdyr fransk doft för att ta bort något som ändå försvinner av sig själv vad det lider.

Ibland så kan det till och med gå så långt att doften efter en genererar en klapp på axeln eller en ryggdunk med berömmande kommentarer angående odörens egenskaper.

Nej, tjejer sluta upp med att vara fisförnäma…gör det ni ska och sluta upp med att jobba er trötta med vädring och bortförklaringar. 

Så nu har jag fått vara skitviktig en stund igen

Då hade man flyttat

Så var man äntligen på plats i det nya boendet.
Lustigt så mycket kartonger som är i vägen när man ska röra sig.
Nu har vi städat två dagar och stuvat om hit och dit, ska man vara ärlig så känns det bra att få åka till jobbet i morgon och vila upp sig.
Ett plus till Bredbandsbolaget för deras snabba inkoppling, det tog bara två arbetsdagar så var vi i cyberrymden igen. Inte för att det har någon betydelse nu för det är så mycket annat som man borde göra än att sitta här vid tangrntbordet...