Vilken väg är rätt?

Trots att man är på rätt väg går det ju inte bara att sätta sig ner, man blir ju påkörd. Det är bara att knalla vidare till man nått målet

Mr Bodström sade sig vilja skärpa straffen vid olyckor orsakade av rattfyllerister?
Varför just nu... jo det är val nästa år. För oss andra är detta redan en självklarhet, men vi får inte bestämma sånt.

Mr Ringholm får fortsatt förtroende att vara vice statsminister och idrottsminister trots att han inte har förmågan att hålla sina personliga synpunkter för sig själv och inte har en aning om hur löner och skatter skall betalas och redovisas. För mig och många andra så är det ju självklart att farbror Bosse ska anmäla sig på Arbetsförmedlingen snarast.

Det kan bli många fler namn på denna lista över S-politiker som inte håller måttet, Perssons utvalda ministrar måste ju ha fått sina uppdrag på så gamla meriter att dessa inte längre står att finna i arkiven.
Jag håller dock fortfarande på (S) inför kommande val, mest för Reinfeldts syniska uttalanden om arbetslösa och sjukskrivna. Kunde nästan tro att han kom ifrån Jehovas eller Livets Ord.


STOPPA PRESSARNA utomjordingar röker!

Utomjordingar, finns dom?  Ja om ni går ut en klar molnfri natt så syns dom när ni titta upp.
Nja dom kanske inte syns direkt... Men man kan se att dom står ute och röker.
Eftersom det är farligt att röka så har även dom lärt sig att man ska gå ut och röka.
Utomjordingar har ju allt  som oftast avbildats som små och gröna, och det är inte helt fel med tanke på den enorma passiva rökning som dom får utstå under sin uppväxt i ett flygande tefat på väg mellan olika galaxer. Men man förstår ju själv att det inte går att gå ut och ställa sig på tefatets guldkant och ta ett bloss i överljushastighet, tänk er bara att tända ciggen!
För er som har svårt att ta till er detta med att det finns UFO:n så fortsätter vi att kalla dom små lysande prickarna på natthimlen för stjärnor.

Varför går veckorna så fort när man tänker på mat?

Fredag igen! Det är ju inte länge sen det var fredag senast. Känner ju nästan smaken ännu av den goda middagen vi åt då. Och nu är det dags igen... Hur ska man kunna överträffa förra veckans kulinariska upplevelse? Det hade varit lättare om man inte hade kvar smaken i gomseglet, för om den suttit kvar i en vecka blir den svår att överträffa.
Om veckorna inte blir längre eller jag drabbas av guldfiskminne så kommer min matlagningen att eskalera och bli så invecklad till slut att jag blir tvungen att hyra in både Melker Andersson och Jamie Oliver. När deras kunskaper och improvisationsförmåga i köket sedan tagit slut så kan jag se mig själv som en tanig kopia av en sträckgubbe i jakt på en gastronomisk uppenbarelse som ingen änu sett.
Nej hör ni! Nu måste jag kolla om falukorven är klar.


10000 Bloggare

Såg att vi på blogg.se passerat 10000 bloggar det är väl inte illa, men det beror nog på att dom flesta kör gratis versionen, så även jag. Men tänk er att ni skulle läsa ett inlägg från varje blogg... Det är då man inser varför det är gratis att blogga, det handlar som så ofta om efterfrågan och tillgång, det skrivna ordet på denna sida överstiger efterfrågan.
Men vi har kul ändå.

En dag så trög så trög

Vad är problemet? Jag vaknade samma tid som vanligt, låg en stund och funderade på vad jag skulle göra. Solen sken och  oktober visade sig från sin bästa sida, det var ju bara att välja och vraka bland aktiviteter. Men nej här sitter jag och det är drygt nio timmar sen man vaknade. Känner mig seg men inte trött, sugen på något men inte hungrig, känner mig sjuk men jag har inga symtom. Måste få en kick nu om jag ska kunna ta mig över gården till tvättstugan kl 6, undrar om kaffe hjälper idag också. Ska nog börja med socker i kaffet igen tror att det är alla dessa små vita piller i blåa askar, Hermesetas kallas det, som trögar till allt för mig. Något måste jag skylla på och idag passar sockerersättningen utmärkt för den kan inte ge igen, för det är någt som jag inte skulle orka med.  

Vad har Sverige med schack att göra?

Sverige vs Schackspelet

Bönderna står i främsta ledet och är dom som offras först och dom får flyttas med samma rörelsemönster som vissa utklädda personer med knätofs rör sig kring en midsommarstång.
I Sverige finns det knappt några bönder kvar, få människor dricker mjölk och vill man ha kvalitet
när man handlar kött så väljer man något naturkött från Sydamerika.

Tornen kan bara röra sig rakt fram eller i sidled, inga diagonalpass eller andra krumsprång.
I samhället så symboliseras tornen av försvaret, även dom går rakt fram mot en avveckling, tyvärr så börjar dom redan nu bli så få att det svårt att se om dom går i takt.

Springare gör precis tvärtemot vad dom borde, galopperar istället för travar.
Motsvarande pjäs i Sverige hittas numera på galoppbanan eller Sweden Horseshow. Förr så var hästen en viktig del av vårt samhälle med gott samarbete med bönderna. 

Löpare är ju den spelpjäs som rör sig mest besynnerligt av alla. Jag tror att en uttorkad maratonvinnare skulle ha samma fokus när han är i slutet av ärevarvet, allt går bra ända tills han ska rakt fram.
Löparen på Sveriges planhalva motsvaras av politiker. I valrörelsen ges raka löften på en väg mot lycka och ekonomiskt välstånd. När dom väl är valda så rör man sig helst i sidled för att slippa förklara sig och därmed bli bortpetad av sina väljare.  

Damen är den enda som har lite rörelsefrihet i detta spel, varför då kan man fråga? Jo det handlar om den så kallade moderskärleken, hon måste helt enkelt se till att alla har det bra. För mamma vet bäst.
När vi flyttar oss ur offsideläge och backar hem igen så tittar vi motsvarande pjäs, den kallas för drottning. Även här vet mamma bäst och för att bevisa detta så har hon startat Childhood Foundation.

Kungen står längst bak och slickar fortfarande såren från den förra förlusten, detta syns tydligt när han rör sig. Han har både avbruten krycka och punktering på rollatorn, ett steg åt gången.
I Sverige så förflyttar sig kungen gärna med snabba bilar, för skulle han förflytta sig till fots skulle han bli matt och det ska man inte bli i detta spel. Man får inte heller gå i cirklar men det gör inget, vår kung visade i Norrköping att det inte var han grej.

Kontentan av detta är att när det bara är kungen kvar som regerar i schack, då är det schack matt
När det samma inträffar i Sverige är det "tack och god natt". Så visst är väl Sverige likt ett schackspel.

Ergonomi för arbetsgivare

Läste en artikel i Siftidningen 8/05 ,titel är"så spionerar chefen på dig". Det handlar om ett par spionprogram som chefen lätt kan installera på din dator och sedan både se och höra vad du gör på arbetstid.
Så från att ha stått i en mycket obekväm och för ryggen kanske rent skadlig ställning när han läste över din axel, så har nu chefen fått sätta sig vid eget bord och ändå kunna fullgöra sin övervakning av de anställda.
Om du ser tendenser till att din medarbetare är på väg upp och då menar jag inte karriärmässigt, nej nu menar jag i vikt och storlek på kläder. Då kan det vara så att chefen fått ett nytt program och i samband med detta gjort sig av med skvallerkurirerna som haft kontorslandskapets labyrinter som träningsrunda.
Utan daglig motion för dessa personer så kommer snart att börja spänna på skjortknapparna.
Så detta program är lika ergonomiskt utformat för chefen som den höj och sänkbara kontorsutrustningen är för oss andra. Fel er andra menade jag, själv så är jag arbetslös.


Lo(a) Falk(man)

Tänka sig... Både  lon och falken tillhör de mest skygga djuren i vår natur, dom är i det närmaste osynliga. Men när helt plötsligt har dom varit synliga i en tilltrasslad situation mitt i Stockholm. Det kanske var sökandet efter föda  som tvingade in dem. Dom kanske letade efter en torsk på Malmskillnadsgatan?  

Sockerfria biverkningar

Det har nu gått fyra månader sedan jag slutade med socker i kaffet, det vill säga att jag får i mig ca 30 st bitar socker mindre per dag. Jag trodde att det skulle resultera i att det var lättare att hålla vikten. Det tror jag fortfarande men pga att jag är arbetslös så är ju inte mitt rörelseschema längre så förvillande likt en atlets, så det märks inte så väl som jag hoppats. Vad som i stället märks är att jag har svårt med korttidsminnet och jag tror att det är en biverkning. Ibland så har jag även svårt att tänka en tanke till slut, liksom få fram poängen. Dessa två problem skyller jag på sockerersättningen Hermesetas. Ni trodde väl inte att jag bara så där hade lagt ner socker användningen.
Hermesetas är problemet... Det verkar som om signalsubstansen i hjärnan sätter sig ner och väntar på en felbeställd färdtjänstbil. Redan innan var synapsens väg svårförståelig men nu är det hopplöst.
Har provat att dricka kaffet utan sötningsmedel men resultatet förutom att det smakar illa är att måste vara en väg fri från hinder mellan fikabordet och toan.
Kontentan av detta är att de sockerfia biverkningarna gör mig trög i skallen och lös i magen.