Vad har Sverige med schack att göra?

Sverige vs Schackspelet

Bönderna står i främsta ledet och är dom som offras först och dom får flyttas med samma rörelsemönster som vissa utklädda personer med knätofs rör sig kring en midsommarstång.
I Sverige finns det knappt några bönder kvar, få människor dricker mjölk och vill man ha kvalitet
när man handlar kött så väljer man något naturkött från Sydamerika.

Tornen kan bara röra sig rakt fram eller i sidled, inga diagonalpass eller andra krumsprång.
I samhället så symboliseras tornen av försvaret, även dom går rakt fram mot en avveckling, tyvärr så börjar dom redan nu bli så få att det svårt att se om dom går i takt.

Springare gör precis tvärtemot vad dom borde, galopperar istället för travar.
Motsvarande pjäs i Sverige hittas numera på galoppbanan eller Sweden Horseshow. Förr så var hästen en viktig del av vårt samhälle med gott samarbete med bönderna. 

Löpare är ju den spelpjäs som rör sig mest besynnerligt av alla. Jag tror att en uttorkad maratonvinnare skulle ha samma fokus när han är i slutet av ärevarvet, allt går bra ända tills han ska rakt fram.
Löparen på Sveriges planhalva motsvaras av politiker. I valrörelsen ges raka löften på en väg mot lycka och ekonomiskt välstånd. När dom väl är valda så rör man sig helst i sidled för att slippa förklara sig och därmed bli bortpetad av sina väljare.  

Damen är den enda som har lite rörelsefrihet i detta spel, varför då kan man fråga? Jo det handlar om den så kallade moderskärleken, hon måste helt enkelt se till att alla har det bra. För mamma vet bäst.
När vi flyttar oss ur offsideläge och backar hem igen så tittar vi motsvarande pjäs, den kallas för drottning. Även här vet mamma bäst och för att bevisa detta så har hon startat Childhood Foundation.

Kungen står längst bak och slickar fortfarande såren från den förra förlusten, detta syns tydligt när han rör sig. Han har både avbruten krycka och punktering på rollatorn, ett steg åt gången.
I Sverige så förflyttar sig kungen gärna med snabba bilar, för skulle han förflytta sig till fots skulle han bli matt och det ska man inte bli i detta spel. Man får inte heller gå i cirklar men det gör inget, vår kung visade i Norrköping att det inte var han grej.

Kontentan av detta är att när det bara är kungen kvar som regerar i schack, då är det schack matt
När det samma inträffar i Sverige är det "tack och god natt". Så visst är väl Sverige likt ett schackspel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback