Nu har äntligen det där arslet fått ett ansikte

Nu har äntligen det där arslet fått ett ansikte


Singel olycka

Jag blir fundersam varje gång som jag hör på trafiknyheterna. "-Det har inträffat en singelolycka här och en där!" Hur kommer det sig att det inte är några äkta par eller sambor som åker av vägen??? Varför är det bara singlar som råkar illa ut?

Sverige har fått ett nytt ord

Ordet är, appropå Sossarnas senaste valfjäsk:
- Smutsmejl.

Smaka på det ordet... Smutsmejl
Det måste ju vara ett sånt mejl som man slängt i papperskorgen av misstag och som man sedan återställt och då blev det ett smutsmail.
Själv så slängde jag av misstag en sked i soporna härom dagen och den var också smutsig när jag återställde den...

Har Carola talproblem?

Jag har ju på senaste tiden envisats med att ta upp dåliga artister. Denna gång så är det Carola, henne ogillar jag bara för att hon snackar en massa religiös bullshit. Nu undrar jag om någon vet om Carola pratar rent, eller om hon har problem med uttalet av r och l? T ex. som barn när dom säger moloten i stället för moroten. Om hon nu har talproblem, så kanske det är självupplevt det som hon sjunger om i låten -När löven faller...

Att slå på stort...?

Att slå på stort...?


Fel svar men rätt ändå

-Hej, jag skulle vilja sätta in en kontaktannons i er tidning.
-När vill du ha in den?
-Ja, jag hoppas ju redan på lördag kväll!

Mer dåliga artister

Shakira...
Hon har utseendet till sin fördel men det hjälper inte, om man ska sjunga. Om jag ska tycka om hennes musik så borde man gör som Milli Vanilli gjorde i slutet av 80-talet, låta någon som kan sjunga.
Shakiras musik låter i mina öron som om någon av misstag svalt en megafon och en mistlur och nu försöker hosta upp dom.

Den tunna vita linjen

Jag tror att Carin Götblad har dåligt lokalsinne och dåligt insatt i Sveriges geografi, det sistnämnda kunde man ha avhjälpt med en GPS men tyvärr inte nu i polisens svångremstider. Det är därför som hon var tvungen att använda hälften av narkotikan till världens längsta "snortsträng". Sen var det inga problem att hitta hem från gotland, det var bara att följa den vita linjen.

Dåliga artister

Tomas Ledin...
Är det inte dags för honom att gilla läget och lägga av nu.
När det gäller att rimma eller att ha något som helst sammanhållande text i sina låtar så har han alltid gått bet. Tänk bara på en av han tidigare så kallade "hittar"  -Vi möttes i en taxi... eller var det nån annanstans?
Om man inte vet är det väl ingen idé att skicka ut det i etern, där finns det nog med hissmusik ändå.
Och nu så trallar han glatt som en stammande dyslektiker utan att det närmare framgår vad vi ska gilla, eller också har mina öron gått i standby läge innan poängen kommer.
Det kallas musik, men det är inte bra.

Dopingtest i OS

Inget OS utan doping.
För att kolla om det används otillåtna medel har man nu utvecklat ett nytt test,
det så kallade Turinprovet.

En skruvat hårresande historia

En dam kom till plastikkirurgen och ville göra en ansiktslyftning. Det skulle inte vara något problem enligt kirurgen, en operation nu och en uppföljning om sex månader med en operation till.
Detta tyckte damen inte om, hon ville ha allt gjort på samma gång. Då sa kirurgen att det fanns ett nytt ingrepp som innebar att man opererade in ett par små skruvar i huvudet och varje gång en rynka syntes så drog man åt skruvarna lite grann. Damen föll för idén och operationen genomfördes.
Ett år senare vid ett återbesök beklagade sig damen över påsarna som hon fått under ögonen och att hon inte var nöjd. Då sa kirurgen att det inte var några påsar under hennes ögon, det  var hennes bröst och om hon inte slutade skruva så skulle hon ha skägg vid nästa återbesök. 

Jag tror att jag har längden inne

Är det någon som undrat varför jag bara är 173 cm lång?

Nej just det, detta är en blogg och då syns jag inte.

Orsaken är enkel, jag hade två storasystrar som pratade så mycket att det blev syrebrist hemma och det i sin tur hade en väldigt negativ inverkan på min tillväxt. Det är därför som mina m ö h ”meter över havet” inte på något sätt påverkat topografin i Mälardalen.


Förbenade Bingolotto

Jag tror att jag slog mig i morse, jag kom i alla fall att tänka på Bingolotto…
Har inte deltagit på tre år men irriterar mig fortfarande.
Undrar om det finns någon annan typ av spel eller lotteri i Sverige som är så orättvist som Bingolotto? Tänk er själv, man köper en lott och hoppas på en Hästens och en resa till solen. Det man vinner är en ny lott för att man ska kunna delta i nästa veckas förnedring i soffhörnet.


När söndagen kommer så sitter man där med den nya lotten och hoppas på att få komma till studion och snurra på något hjul, och när nämnda hjul äntligen stannat så skulle man vara den rikaste på hela återvändsgränden i förorten. Men nej, inget snurrar här inte, allt går sin gilla gång dvs. står stilla.
Man kanske köper en lott för att vinna en bil... Jag och en ny Volvo, jippiiii!

Men inte heller det blir till något. Nej det är tant Signe 75, i Nedre Rakvattnet, som via en dubbellott får två fyrhjulsdrivna Volvo. Trots att det som stod högst på hennes önskelista var att få rättat till problemet med den ena tandprotesen som både glappar och skaver.

Vad är det som händer när man lyckas få bingo. Jo man ringer med en modern hemtelefon med kortnummer och återuppringning, mobiltelefon med samma finesser samt via datorn och Ip-telefoni. Resultatet blir som vanligt, någon som lite klämkäckt presenterar sig som dalmasen Rune kommer fram och vinner. Då skall det betänkas att denne Rune bor i Orsa finnmark och kan stoltsera med Sveriges längsta kopparledning till sin telefon, vilken är av märket LMEricsson helt i bakelit och med ansenliga förslitningsskador på nummerskivan.

Visst är det orättvist?


Jag tror att jag skäms...

Jaha kära vänner, alla hjärtans dag är nästan till ända. Valentin har hört ordet grattis till leda och jag har varit för lat och disträ för att köpa en lite present eller blomma till min sambo.
Sanningen att säga så har jag uträttat lika mycket ikväll som en förlossningsläkare på en avdelning för skengraviditeter.
Jag skäms, och i och med att jag skäms bäst i mörker så säger jag god natt alla bloggvänner.

Flytthjälp

Snart ska vi förhoppningsvis flytta.
"-Om du tar stora skåpet så tar jag ansvaret"

Det gäller att dela upp arbetsuppgifterna.

Pengar, pengar

Man brukar säga att pengar är till bekymmer både för fattig och för rik.
När man inte tjänar några nya pengar så får man leva på dom gamla, det är nog därför som bara hälften av de
ogiltiga sedlarna och mynten kommit in.
Usch, det är inte lätt att vara så fattig och snål att pengarna hinner gå ut i datum.

Faror med att nysa

På ett par dagar så har jag kommit på tre faror med att nysa så oplanerat att man inte hinner sätta handen för.
1: Att ligga på rygg på soffan.
- Saker och ting har en förmåga att landa, kändes som ett sommarregn.
2: När man kör bil nr 1
- Man kan få en typ av servostyrning som man inte vill ha, men lätt glider det.
3: När man kör bil 2
- Om man nyser när man svänger i en korsning i stan är det bäst att titta i spegeln för att se om man körde på något, typ en refuge eller rollator. Förhoppningsvis så hoppade man bara till när man nös.

Det sägs ju att man är medvetslös i det ögonblick man nyser, och det finns väl roligare saker att vakna upp till efter en sekundlång koma än ett lätt regn, ofrivillig servo eller vetskapen om att man kanske körde på något.

Jag hör att ni ser mig

Se här, nu jag har äntligen köpt en nu hörapparat.
- Vad kostade den då?
- På Rusta.

Om man säger nästan, får man ljuga så mycket man vill

Jag vet inte i vilket skede under uppväxten som man formas och blir den man är.
I mitt fall så skedde det nog redan i början av  70-talet. Ute på landet med djurhållning och till viss del självhushållning, detta gör att man uppskattar naturen på ett annat sätt än många som växer upp idag och enbart har Animal Channel som referens när det gäller natur.
Trots att det mesta var frid och fröjd, så fanns det en del saker som jag gjort mitt bästa att förtränga.
En sak som jag kom att tänka på är att jag var troligen den första i släktet som fick batteridrivna leksaker, däremot fick jag inga batterier.
Min sandlåda var nog den största på orten men asfalt var något nytt och statusgivande så den var asfalterad.
De få träleksakerna som jag hade, ja dom var fastspikade. För om man köpte en hel låda fyrtumsspik så fick man rabatt och man fick inte köpa ny låda förrän den första var tom, därför användes spikar till mycket. Jag hade även en trång mössa á la Stenmark, vilket gjorde att jag inte fick fram vad jag ville första gången jag kom att tänka på något. Min hjärna liksom idisslade tankarna innan dom kom till ytan.

Men nu har jag ändrat på allt detta.
-Alla lådor hemma är fyllda med laddbara batterier och tillhörande laddare, i fall om...
-Ska förhoppningsvis flytta till hus, med rabatter att gräva i.
-Har börjat använda tejp och skruv för att fästa det som ska sitta fast, men det mesta runt mig är ganska löst.
-Jag skiter i mössan, och håret ramlar av och jag talar först och tänker sen.
Allt här ovan är nästan sant, för om man säger nästan så får man ljuga så mycket man vill.

En eventuell nyhet

Om AstraZeneca och Ikea skulle gå ihop vore det nog enbart för att konkurrera på marknaden för stolpiller. 


Reklam ? !! ?

Av någon anledning så har jag svårt att motstå reklam. Jag läser all reklam som faller in genom det avlånga hålet i ytterdörren, och jag byter inte kanal på tv när reklampausen börjar. Men det finns reklam som inte når fram till mig... Zilit Bang? En dubbad dansk med svenskt namn försöker på alla sätt få mig att tro att det blir otroooligt rent, och detta gör han med osynkad ljud/bild. Ett rent skämt.
Sen har vi en bortkommen mupp som försöker övertyga någon, gissningsvis en blomfluga till höger om kameran, att Colgate Total Whitening får ditt leende att synas så väl att om du tappar lösgommen i nysnö så lyser den emot dig.
Sist men inte minst bör ju Keldareklamen nämnas, men den vill jag helst inte tala om.
Stryk raden ovanför ni med om ni som jag saknar ord.

Däremot tror jag på Axe "because first impression last" därför så städar vi nåt alldeles hemskt inför visningen av lägenheten på söndag. Man vill ju att dom som känner minsta tvekan ska tänka efter när dom kommer hem och att slutsatsen blir att dom gillar det dom såg, att vårt gnidande ger resultat.

Förbannade Levi's 501

Tänk hur smidigt det skulle gå i Stockholmstrafiken om folk lärde sig vad blixtlåsprincipen är för något.
Men tyvärr så är dom flesta bilförarna uppväxta med Levi's 501 byxor och dom har ju som bekant knappar i gylfen, därav denna blixtlåsinkompetens.

Acne på en finne

Jag har fått en finne till höger i pannan, en riktigt ful acne. Och frågan är nu vad det egentligen är.
Är det en helt vanlig finne?
Är det en oväntad postpubertal händelse som borde förevigas på bild?
Eller är det en typ av stigmata som drabbat en ateist, bör jag söka en utdrivare?
Hur dom helst så är det inget som finns idag och som är borta imorgon, nej detta kastmärke är något som varar... 

Även djur ljuger

Även djur ljuger

Här är beviset.



Manligt

Det bästa med att vara man är att man gör det man säger att man ska göra.
Säger jag att jag ska fönstershoppa, ja då kommer jag hem med ett fönster.

Dagens svåra ord

Muslim:
-Typ av klister för gnagare

Same, same but different

Det känns ganska lustigt att sätta sig ner efter att vi gjort något tillsammans och prata igenom våra upplevelser och intryck. Vi titta inte på samma saker, lägger inte märke till samma detaljer. Vi bryr oss helt enkelt inte om samma saker, detta trots att vi varit på samma ställe samtidigt.
F*n också nu åkte skrivbordsstolen ner, känner mig som en femåring som står på tå och ändå inte når upp till tangentbordet.
Så nu är jag tillbaka i verkligheten, var var jag? 
Jo när vi diskuterar det vi sett så känns det nästan som om man följer en serie på tv men man ser bara vartannat avsnitt och sen så träffas man för att ge varandra feedback om det avsnitt man missat.
Känns det krångligt? Det är det också men det gör inget.
Poängen är att man har en massa att prata om tack vare det faktum att man intresserar sig för olika saker.


En osann historia

Jag gick längs strandkanten och fick syn på en man
som låg i vattnet och ropade ”Help! Help!”.
Då tänkte jag för mig själv

Här har vi en som talar engelska flytande!

Vill bara säga att

Angående mina storslagna planer på att vinna på Lotto... Det blev inget av med det.
Det betyder alltså att ni får det angenäma obehaget att dras med mina plattityder ytterligare ett tag framöver.

Dom är ihop nu igen

Träffade en kompis för ett tag sedan och vi klev in på ett café. När vi suttit en stund gick min polare in på toa och därefter lämnade vi cafét. Vi passerade en tidningskiosk när han plötsligt stannade till och såg ut att läsa på någon skvallerlöpsedel, sen säger han eftertänksamt:
-Dom är ihop nu igen, efter all skit.
Jag försöker läsa mig fram till vad eller vilka han menar, för jag utgick ju ifrån att det var nåt stormigt kändisförhållande som han syftade på. Men hur jag än läste så kunde jag inte få fram något så till slut var jag tvungen att fråga.
Och svaret var:
-Mina skinkor!

Jag tror jag har det

När jag satt och åt lunch idag så slog det mig en sak. Det kom in ett par personer med Downs-syndrom och på grund av deras ”åkomma” så gör ju deras utseende att dom syns. Man vet alltså att en person som ser ut så, har det… Strax därefter såg jag en kille som liknade en bekant till mig på lunchstället och då tänkte jag om han liknar min polare till det yttre, tänk om han är lik även under ytan?

Tänk om människor med lika egenskaper liknar varandra till utseendet? Då borde jag kunna gå fram till någon okänd dubbelgångare till mig själv och ställa några frågor som bara jag borde kunna svara på, och dessa svar skulle sen visa att vi har en del gemensamt.

Sen kunde man ju välja ut någon bekant som är rolig, smart, social osv. osv. och sedan försöka hitta deras dubbelgångare och bli bekant med dom också. Detta för att ha en typ av stand in när originalpolarn är upptagen.

Jag tror att jag är något stort på spåret… eller också är jag bara trött.


Viktigt meddelande

Jag vill bara tala om att jag just lämnat in Lotto och Joker på Svenskaspel.se.

 

Nu undrar ni kanske varför det skulle vara så viktigt?

Egentligen så är det inte så viktigt men om jag nu skulle vinna, och bli snuskigt rik liksom sparka fattigdomen i arslet. Då skulle jag inte ha tid att läsa era trevliga inlägg och jag skulle inte heller ha tid att skriva något eget. Jag skulle då bli tvungen att köpa upp blogg.se och lägga ner det, på så sätt skulle jag inte gå miste om era tankar och funderingar.

Nu är det upp till er att önska min lycka till eller…