En låda på magen

Stod häromdagen och kollade in en kille med låda på magen. Nej, det var inte Owe Törnkvist som sjöng nån live version av sin Varm korv boogie.
 
Det var en kranbilsförare som stod och fjärrmanövrerade kranen via en låda på magen.
Han hade hissat upp en kontainer till sjunde våningen på ett hus och höll den stilla utanför ett fönster. Innanför fönstret fanns det byggjobbare som slängde ut en massa byggsopor.
Så långt var det väl inga konstigheter, men det såg ändå lite häftigt ut lite kaxigt till och med.
Men så följde jag med min dumma fantasi igen, och började fundera vad som kunde hända.
Tänk om trycket försvann och kranen tappade kraft, en plåtlåda med byggsopor som hastigt och (o)lustigt blir offer för gravitation.

Vad händer om manöverenheten till kranen får ett ”eget liv”?
Där upp på tjugo meters höjd åker en kontainer av och an i något som liknar en kommande åkattraktion på ett ambulerande tivoli.

Sen har vi scenariot med kranförarpraktikanten Örjan. Med lite smör på fingrarna efter den halvätna mackan som han håller i ena handen, på grund av att han än en gång försovit sig, slinter han på joysticken och genast blir kontainern till en rivningkula, en pendyl.
Alla som suttit och lekt med Newtons vagga någon gång kan kanske se bilden framför sig när kontainern slår i väggen på ena sida av huset och på andra sidan skjuts hela köksmöblemanget inklusive faster Olga med en halvdrucken tekopp i ena handen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback